BlackBelt – Advanced Troubleshooting the Windows OS (Windows Internals -kirja mukana) – SUOMEKSI

BlackBelt – Advanced Troubleshooting the Windows OS (Windows Internals -kirja mukana) – OPETUS SUOMEKSI

ATTENTION! This course is taught in FINNISH! HUOMIO! Tämä kurssi on suomenkielinen.

 

Oletko koskaan miettinyt pitäisikö Page File -asetuksia muuttaa? Tai neuvoiko joku, että SuperFetch tai levyn eheytys pitäisi kytkeä pois, jos koneessasi on SSD? Tai mitä Task Managerin, Process Explorerin tai Resource Monitorin mikäkin arvo oikeastaan tarkoittaa? Tiesitkö miksi virtuaalinen levykeasema voi vielä vuonna 2017 kaataa kokonaisen Hyper-V -palvelimen? Mikä SYSTEM-prosessi koneen Task Managerissa oikeastaan on? Miksi Google Chromen ajaminen voi viedä akkusi kapasiteetin muita selaimia nopeammin? Tai osaatko varmasti vastata mitä Mutexit ja Semaphoret ovat? Näihin kysymyksiin, kuten moniin muihinkin, saat vastauksen tällä kurssilla.

Tarjoan tällä hetkellä kahta kurssia vianselvitykseen liittyen. Jos et ole käynyt sitä toista kurssia, ja mietit kumpaan menisit, MENE SILLE TOISELLE ENSIN! Tämä kurssi vaatii ensimmäisen kurssin osaamisen alleen.

Taso: 400

Kohdeyleisö: Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille ylläpitäjille, tai vaikka koodareille, jotka haluavat kasvattaa tuntemustaan Windows-käyttöjärjestelmästä. Tämä sopii myös vallan hyvin niille, jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken Windowsista. Tämä kurssi on vaativa jatkokurssi, joten ilman toisen kurssin läpikäyntiä, ei tätä kurssia voi suositella aloittelijoille. Tämä kurssi sopii kaikille käyttöjärjestelmille Windows NT:stä Windows 10:een, niin työasema- kuin palvelinversioillekin.

Ennakkotiedot: Perusosaaminen Windowsin hallinnasta, perusymmärrys Active Directorystä ja verkkotekniikoista.

Coursegoals: Tämä nelipäiväinen kurssi opettaa kuin käyttöjärjestelmä oikeasti toimii pinnan alla. Windows Internals -kursseja opettivat ennen maailmanlaajuisesti tunnetut opettajat David Solomon ja Mark Russinovich. David on jäänyt eläkkeelle ja Mark on nyt MS:n leivissä. Tämä kurssi pohjautuu heidän Windows Internals -kirjaansa, jonka osaamista kannesta kanteen pidetään pakollisena maailman kovimmille vianselvittäjille, mukaanlukien Microsoftin omat PFEt (Premier Field Engineer). Kyseinen kirja voi olla hivenen kova pala purtavaksi yksinään, mutta tällä kurssilla pääset käymään sen läpi maailman johtavan Windows-asiantuntijan johdolla, opetustyylillä joka on todistetusti muuta kuin nukuttava 😉

Materiaali: Materiaali: Englanninkielinen, PDF-muotoinen, oppimateriaali ja Windows Internals -kirja.

Tarkempi agenda:

 

Päivä 1

–         Concepts and Tools

–         System Architecture

–         System Mechanisms

 

Päivä 2

–         (Management Mechanisms)

–         Processes, Threads, and Jobs

–         Security

 

Päivä 3

–         Networking

–         I/O System

–         Storage Management

–         Memory Management

 

Päivä 4

–         Cache Manager

–         (File Systems)

–         Startup and Shutdown

–         Crash Dump Analysis