BlackBelt – Troubleshooting the Windows OS – SUOMEKSI

BlackBelt – Troubleshooting the Windows OS

ATTENTION! This course is taught in Finnish! HUOM! Tämä kurssi opetetaan SUOMEKSI!

Tärkein asia tämän kurssin suhteen on, että Suomessa ei pitäisi olla yhtään Windowsin kanssa töitä tekevää IT-ammattilaista, joka ei ole tätä kurssia käynyt. Kurssi käy niin aloitteleville vianselvittäjille, kuin kaikkein kokeneimmillekin. Kurssi on, poiketen nykypäivän yleisimmistä kursseista, todellisia taitoja ja osaamista kehittävä kurssi. Kurssille osallistuva voi olla työasema- tai palvelinihminen, tehdä päivittäin töitä SCCM:n, Skype for Busineksen tai Exchangen kanssa. Itse asiassa tähän mennessä kurssin käyneistä noin puolet on palvelintuotteiden hallintaan keskittyneitä ihmisiä.

Tarjoan tällä hetkellä kahta kurssia vianselvitykseen liittyen. Jos et ole käynyt tätä kurssia, ja mietit kumpaan menisit, VALITSE TÄMÄ! Ei ole pelkoa, että kurssi olisi liian “peruskurssi”. Tämän kurssin osaaminen on pohjana toiselle (Advanced)-kurssille, joka on teoreettisempi ja vaatimampi näistä kahdesta kurssista. Karkeasti itse kuvaan kursseja siten, että tällä kurssilla opitaan miten työkaluja valitaan ja käytetään, ja toisella kurssilla sitten mitä noilla työkaluilla oikeastaan näkee. Kaiken vianselvittämisen pohjana on kaksi asiaa, työkalujen käytön hallinta ja vahva juuritason teoreettinen osaaminen. Teoreettisesta osaamisesta ammennetaan ratkaisuja, joita sitten toteutetaan työkaluilla!

Tällä kurssilla opit selvittämään vikoja aina sovellusten kaatumisesta Blue Screen of Death -virheisiin. Tämän kurssin kouluttajana toimii maailman parhaimpiin Windows-asiantuntijoihin ja esiintyjiin kuuluva Sami Laiho. Sami on jatkuvassa yhteistyössä Windowsin tuotekehityksen kanssa Redmondissa ja häntä enempää ei tästä tuotteesta Suomessa osaa kukaan muu kouluttaa, vielä tavalla joka takaa, että pysyt kurssin ajan hereillä! Samin tästä aiheesta pitämät esitykset ovat voittaneet kaikki Microsoftin suurimmat TechEd-tapahtumat Euroopassa, USA:ssa ja Australiassa. Mikset tarttuisi mahdollisuuteen ja kouluttaisi itsesi tai alaisesi maailmanluokan taidot omaavaksi vianselvittäjäksi!

Taso: 400

Kohdeyleisö: Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille ylläpitäjille, jotka haluavat syventää ymmärystään Windowsista ja kasvattaa osaamistaan vianselvityksessä. Kurssi sopii myös niille, jotka mielestään tietävät kaiken Windows:sta. Tämä työkalu-lähtöinen kurssi on tarkoitettu ensimmäiseksi kurssiksi, jonka jälkeen voi osallistua vaativammalle ja teoreettisemmalle Advanced-kurssille. Kurssi soveltuu niin Windows-työasemien, -palvelimien, kuin muiden Microsoftin tuotteiden ylläpitäjille. Kaikki mikä pyörii Windowsin päällä, on sellaista jonka hallinnassa tästä kurssista on hyötyä – Myös Azuren!

Ennakkovaatimukset: Perusosaaminen Windowsin hallinnasta, perusymmärrys Active Directorystä ja verkkotekniikoista.

Tavoitteet: Tämä nelipäiväinen kurssi valmentaa sinusta paremman vianselvittäjän Windows-ympäristöihin. Paras tapa kehittyä hyväksi vianselvittäjäksi on oppia juuresta latvaan päin miten Windows oikeastaan toimii. Isoimmat ongelmat vianselvityksessä ovat perinteisesti virheluulo siitä että Windowsin voimakkain tunnus olisi Administrator tai että Task Managerilla voisi selvittää vikoja – Task Manager ei voi koskaan tietää mikä on jumissa, koska se ei edes näe säikeitä, vaan ainoastaan prosesseja. Prosessi ei Windowsissa voi suorittaa koodia… Eli yleensä ihmiset analysoivat väärää kohdetta, liian vähilllä oikeuksilla.

Materiaali: Englanninkielinen, PDF-muotoinen, oppimateriaali ja LAB-opas

Tarkempi agenda :

 

Troubleshooting methodology

◾What are we against?

◾How to isolate the error

◾How to document the error

 

Tools and procedures for troubleshooting Windows

◾Most important tools for troubleshooting

◾Appropriate permissions

 

OS Internals

◾Windows modes

◾Processes and threads

◾Services and programs

 

Registry Internals

◾Registry structure

◾How to manage the registry

 

Troubleshooting of the SLOW

◾Slow startup/logon

◾Slow operations

◾Memory/Disk/CPU bottlenecks

 

Troubleshooting security related issues

◾Security internals of Windows

◾How to troubleshoot issues related to permissions

◾How to troubleshoot issues related to domains

 

Troubleshooting network issues

◾Best practises to troubleshooting network issues

◾Monitoring network activity

 

Troubleshooting device drivers

◾How Windows uses its Driver Store

◾How to troubleshoot device drivers

 

Unbootable machine troubleshooting

◾Safe modes and other advanced startup modes

◾Windows PE/RE internals

◾Tools for fixing an unbootable OS

 

Basics of debugging and debuggers

◾How to debug a machine

◾When to debug a machine with an actual debugger

 

BSOD internals

◾How BSOD works and how to make one

◾How to analyze memory dumps